Această boală poate duce la infertilitate. Cum să te protejezi

Milioane de femei ignoră simptomele care indică prezența unor tulburări grave în organism. Cicluri neregulate, eliminări abundente sau neînsemnate în timpul ciclului menstrual – sunt simptome care necesită atenție, deoarece sunt o cauză frecventă a infertilității. Site-ul www.tiroida.md cu sprijinul Companiei Berlin-Chemie / Menarini ne atenționează la ce momente trebuie să atragem atenția.

Cel mai adesea, tulburarea ciclului menstrual nu este o boală independentă, ci o manifestare a unei tulburări hormonale sau a altor dereglări în organism. Schimbarea anotimpurilor în sine, afectează organismul, dar atunci când se suprapun și tulburările hormonale, situația se schimbă.

Problemele legate de ciclul menstrual sunt un simptom comun al tulburărilor funcției glandei tiroide, cum ar fi hipotiroidismul. Potrivit unor studii, până la 34% din cazurile de infertilitate sunt detectate pe fondul hipotiroidismului. Hipotiroidismul este o boală din cauza căreia scade producția de hormoni tiroidieni. Conform statisticilor, în rândul femeilor, această tulburare apare de câteva ori mai des decât în rândul bărbaților.

Source: Unimedia. Această boală poate duce la infertilitate. Cum să te protejezi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *