CSJ a pus punct: Crucifixul de la MAI, instalat de Andrei Năstase, va fi scos. Mitropolia Moldovei: „Un act defăimător și de discreditare a majorității naționale”

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a luat act și își exprimă îngrijorarea profundă față de decizia din 11 noiembrie a Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție, privind scoaterea crucifixului instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Într-un comunicat de presă, emis astăzi, Biserica Ortodoxă din Moldova „califică o nedreptate fundamentală această decizie și sprijină reacțiile majorității cetățenilor Republicii Moldova în favoarea păstrării crucifixurilor în instituțiile publice”. „Prezența în spațiul public a unor simboluri fondatoare pentru civilizația creștină europeană – precum crucea – este utilă și necesară”, spun reprezentanții Mitropoliei, care îndeamnă membrii Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție să-și revizuiască decizia.

Source: Unimedia. CSJ a pus punct: Crucifixul de la MAI, instalat de Andrei Năstase, va fi scos. Mitropolia Moldovei: „Un act defăimător și de discreditare a majorității naționale”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *