Juriști notorii s-au implicat în dosarul Moldasig: „Statul, în persoana CNPF, a efectuat un atac raider clasic și a deposedat investitori străini de milioane de euro”

Fostul consilier prezidențial, Ion Păduraru, a devenit unul dintre avocații din dosarul companiei Moldasig. Acesta a acceptat să reprezinte un investitor din Marea Britanie, care susține că a fost deposedat în mod ilegal de către acțiunile ce le deținea la compania de asigurări. Păduraru, alături de avocatul Victor Munteanu, care la fel reprezintă un acționar ce deținea un pachet de peste 19 la sută dintre acțiuni, susțin că investitorii, în perioada 2016-2017, au rămas fără proprietăți, în baza unor decizii emise de Comisia Națională pentru Piața Financiară într-un mod arbitrar, fără drept de atac, ceea ce de fapt reprezintă „un atac raider clasic, din partea statului”. „Singura soluție este revenirea la situația inițială, în caz contrar Curtea Europeană pentru Drepturile Omului va condamna, din nou, Moldova, iar cetățenii vor plăti bani grei”, spun juriștii.

Source: Unimedia. Juriști notorii s-au implicat în dosarul Moldasig: „Statul, în persoana CNPF, a efectuat un atac raider clasic și a deposedat investitori străini de milioane de euro”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *