(live) Ședința serviciilor primăriei Chișinău: Situația epidemiologică din capitală rămâne gravă. Doar într-o zi au fost înregistrate 163 de focare noi

(update 08:53) Tatiana Bucearcshi a prezentat situația epidemiologică din Chișinău.

„Situația rămâne una agravantă la nivel de municipiu. Conform datelor oficiale avem peste 42 mii cazuri, în Chișinău peste 18 mii, este o situația foarte gravă. Țin să menționez că 618 sunt cadre medicale. Avem 163 noi focare, doar într-o zi în municipiu, întâietatea în suburbii o deține Durlești, Trușeni și Băcioi,. Totodată, 10 mii de persoane suspecte sunt monitorizate.

5177 persoane se află în concedii medicale, suspecți, confirmați sau au fost în contact. Crește și numărul cazurilor grave și critice, sunt și adresări tardive. În spitale erau 631 persoane internate, stare grave 200 de pacienți, dintre care 5 în stare critică intubați.

Suntem în alertă. Ca și săptămâna trecută crește numărul copiilor asimptomatici, dar și a copiilor internați cu pneumonii.

La centru de la Moldexpo, circuitul zilnic este de 130-150 de internări”, a menționat Bucearschi.

Source: Unimedia. (live) Ședința serviciilor primăriei Chișinău: Situația epidemiologică din capitală rămâne gravă. Doar într-o zi au fost înregistrate 163 de focare noi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *