Sandu, despre reforma universităților: „Conceptul e încă din 2014 și toată lumea l-a văzut. Când eram la minister le spuneam rectorilor – investiți în profesori și echipamente nu garduri”

Șefa statului, Maia Sandu, spune că reforma în învățământul superior a fost anunțată târziu și a fost foarte puțin timp pentru discuții publice. „Chiar dacă conceptul acestei reforme a fost elaborat încă prin 2015 și cei mai mulți actori implicați știu despre ea, dar oricum ea a stat undeva în sertar până acum și acum ministerul nu și-a luat suficient timp. Ea trebuia anunțată cel târziu în martie-aprilie ca să fie câteva luni de discuții ca să se intre în detalii, sigur că oricum ar fi oameni care ar fi fost împotriva, dar aici avem un exemplu când lucrurile nu s-au făcut la timp și acest lucru a trezit mai multă critică”, a spus Sandu, la o emisiune de la Moldova 1.

Source: Unimedia. Sandu, despre reforma universităților: „Conceptul e încă din 2014 și toată lumea l-a văzut. Când eram la minister le spuneam rectorilor – investiți în profesori și echipamente nu garduri”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *