Școlile care au implementat măsuri de eficiență energetică nu pot beneficia de economiile realizate: „Banii sunt retrași, dacă nu sunt folosiți rapid”

Instituțiile școlare care au instalat echipamente fotovoltaice performante pentru generarea energiei electrice sau echipamente de colectoare solare pentru prepararea apei calde menajere, sau au realizat izolarea termică a clădirilor, sau au implementat alte măsuri de eficiență energetică nu pot beneficia de economiile financiare realizate. Constatarea aparține experților Alianței pentru Eficiență Energetică și Regenerabile (AEER), care au semnalat problema în principiile și mecanismul de gestionare a mijloacelor financiare din instituțiile educaționale și anume faptul că instituțiile educaționale nu pot utiliza în termen lung economiile generate de măsurile de eficiență energetică pe care le realizează, pentru a le valorifica în proiecte și activități de lungă durată.

Source: Unimedia. Școlile care au implementat măsuri de eficiență energetică nu pot beneficia de economiile realizate: „Banii sunt retrași, dacă nu sunt folosiți rapid”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *