Stânga-mprejur la examen pentru cei 62 de procurori și judecători care se voiau avocați. Litvinenco: „Mâine legea intră în vigoare, subiectul este închis”

Cel puțin 62 de procurori și judecători, aflați în demisie sau care încă își mai exercită atribuții, precum și juriști doctori în drept vor să ajungă avocați. Aceștia au solicitat să fie admiși în profesie fiind scutiți de efectuarea stagiului  profesional și de examenul de calificare. Comisia de licențiere urmează să se întrunească marți, 25 ianuarie, în ședință pentru a examina solicitările, scrie bizlaw.md. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat că legea a fost promulgată astăzi, iar mâine va intra în vigoare, astfel toți candidații vor trebui să susțină examenul. „Mă bucur că s-a găsit un echilibru rezonabil. După mine subiectul este închis. Legea a fost astăzi promulgată, mâine intră în vigoare. Conform dispozițiilor finale este indicat că această lege se aplică inclusiv persoanelor care au depus actele până la intrarea sa în vigoare”, a declarat acesta la Cutia Neagră de la TV8. 

Source: Unimedia. Stânga-mprejur la examen pentru cei 62 de procurori și judecători care se voiau avocați. Litvinenco: „Mâine legea intră în vigoare, subiectul este închis”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *