Durerea de spate

Durerea de spate este ceva ce majoritatea dintre noi, cca 90 % din populație, va experimenta la un moment dat în timpul vieții noastre și este cel mai frecvent motiv pentru zilele absentate de la locul de muncă.

Durerea de spate se rezolvă de la sine în 4 până la 8 săptămâni la mai mult de 50% dintre pacienți, totuși rata de recurență este mare, aproximativ 85%.

Astfel, durerea de spate reprezintă un simptom, cauza căreia este complexă, implicând afectarea musculară, articulară, vertebrală şi/sau a structurilor spinale şi nervilor periferici. Una din cele mai frecvente cauze ale durerii de spate este hernia discală, afectând 1/3 din populaţia mai mare de 20 ani. Potrivit Asociației Americane de Neurochirurgie, 75 până la 85 la sută dintre americani prezintă dureri de spate pe parcursul vieții. Dintre acestea, 50 la sută vor avea mai mult de un episod într-un an.

Ce poate cauza durerea de spate?

Cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate sunt legate de coloană și problemele mecanice ale spatelui. Aceste leziuni pot duce la lezarea discurilor intervertebrale, compresia rădăcinilor nervoase și mișcari defectuoase in articulațiile spinale.

Mușchii încordați sau entorsele cauzează adesea dureri de spate. Încordarea se poate întâmpla brusc sau se poate dezvolta lent în timp, prin mișcări repetitive. Cauzele comune de obicei sunt:

• Ridicarea unui obiect greu sau răsucirea coloanei vertebrale în timpul ridicării

• Mișcări bruște care pun prea mult stres pe partea inferioară a spatelui, cum ar fi o cădere

• Postură slabă în timp

• Leziuni sportive, în special în sporturile care implică răsucire sau forțe mari de impact

Source: Unimedia. Durerea de spate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *