Durleșteanu: „Nici penitenciar la Bubuieci, nici credit utilizat. Condamnări CtEDO pentru conditiile de la Penitenciarul 13. Cum dispar banii publici în Moldova?”

În 2013, Guvernul de la Chișinău a contractat un credit de la Banca de Dezvoltare  Consiliului Europei  pentru realizarea Proiectului de construcție a unui penitenciar în municipiul Chișinău. Acesta urma să fie construit în comuna Bubuieci, pentru 1536 de deținuți și să-l înlocuiască pe actualul Penitenciar nr. 13 din, centrul capitalei. Proiectul încă nu s-a mai urnit, după ce tenderele organizate în acest sens au fost amânate și anulate de câteva ori. Candidata la funcția de deputat pe lista Partidului Legii și Dreptății, Mariana Durleșteanu susține că proiectul este în întârziere cu 56 de luni, iar banii bugetari, alocați în acest sens în fiecare an, dispar ca „apa în nisip”.

Source: Unimedia. Durleșteanu: „Nici penitenciar la Bubuieci, nici credit utilizat. Condamnări CtEDO pentru conditiile de la Penitenciarul 13. Cum dispar banii publici în Moldova?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *