home Uncategorized Interviu al președintelui Consiliului de administrare al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, pentru „Almanahul politic”

Interviu al președintelui Consiliului de administrare al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, pentru „Almanahul politic”

Cum a fost anul 2020 pentru SA „Moldovagaz”?

Probabil, a fost cel mai decisiv an pentru întreprindere și sistemul gazier în întregime. Chiar cu câteva zile înainte de Revelion nu se știa dacă Ucraina și Federația Rusă vor ajunge la o înțelegere privind tranzitul de gaze naturale pentru perioada următoare. Pentru a asigura capacitatea de furnizare a gazelor, echipa „Moldovagaz” a depus eforturi enorme ca, în decurs de câteva săptămâni, să fie modernizată stația de măsurare „Căușeni”, astfel deschizând posibilitatea tehnică de a livra gaze naturale în regim revers prin tronsonul Transbalcanic. Anterior, această opțiune nici nu era luată în considerare, ca fiind imposibilă. Am reușit să spargem aceste șabloane și să asigurăm inclusiv opțiuni de dezvoltare a întreprinderilor grupului Moldovagaz.

Source: Unimedia. Interviu al președintelui Consiliului de administrare al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, pentru „Almanahul politic”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: