(live) Parlamentul, în ședință cu proteste la ușă. Țîrdea: Salut coaliția SanduPlah, care sprijină legea lui Plahotniuc

14:23 Radu Marian, deputat PAS: de pe site-ul Parlamentului a disparut avizul CNA pentru proiectul de lege privind funcționarea limbilor. Cum e posibil așa ceva? Era și acum deja nu-i!

Zinaida Greceanîi: Nu e posibil așa ceva. Eu le am toate pe suport de hârtie și le am.

Ion Creangă: Nu ține de Direcția Juridică.

Albu: Tehnicienii m-au anunțat că nici nu a venit un astfel de aviz.

Deputații protestează.

14:08 Unul dintre proiectele ce vizează Autonomia Găgăuză a fost amânat din ordinea de zi. Vlad Batrîncea: Unii mari eroi se duc prin studiouri la TV, dar nu au venit cu niciun amendament până acum. Dar avem nevoie de consens larg.

Alexandru Slusari: Propun excluderea și ale celorlalte două proiecte. Ambele prevăd că Parlamentul nu va putea decide structura administrativ-teritorială a autonomiei fără Adunarea Populară. deschidem cutia pandorei și trebuie excluse. Nu sunt nici avizele Guvernului.

Batrîncea: Dvs sunteți ca frații noștri de peste Prut – scoate-ți crucea de la gât sau îmbracă-ți pantalonii. Numai ce ați votat un proiect privind statutul special al municipiului Bălți, dar aici vă deranjează.

Source: Unimedia. (live) Parlamentul, în ședință cu proteste la ușă. Țîrdea: Salut coaliția SanduPlah, care sprijină legea lui Plahotniuc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *