MAE al României, despre declarațiile lui Medvedev privind Moldova: „Indică un mare grad de frustrare și fac parte din retorica falsă a Kremlinului”

„Declarațiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie, privind acordarea statutului de stat candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obișnuit deja, a Kremlinului, propagată în Republica Moldova atât înainte, cât și după agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei”. Reacția aparține Ministerului de Externe al României și vine după ce vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a declarat că se dorește „crearea unei noi Românii Mari, ca să se grăbească aderarea Republicii Moldova”, la Uniunea Europeană. Medvedev a mai menționat că politicienii români „demult joacă hore în jurul Moldovei, iar dacă vor decide să o anexeze, să nu uite ca în Transnistria locuiesc 220 mii de cetățeni ai Rusiei”.

Source: Unimedia. MAE al României, despre declarațiile lui Medvedev privind Moldova: „Indică un mare grad de frustrare și fac parte din retorica falsă a Kremlinului”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *