Oleg Cara: „În ultimii ani, Biroul Național de Statistică a demarat o serie de activități pentru a moderniza producția și diseminarea informației statistice în corespundere cu standardele internaționale și europene”

Utilizarea noilor tehnologii și metode de colectare a datelor, adaptarea metodologiilor statistice în conformitate cu standardele internaționale, precum și diversificarea produselor și serviciilor statistice sunt câteva dintre acțiunile desfășurate în ultimii ani de Biroul Național de Statistică din Republica Moldova (BNS), cu suportul financiar acordat de Uniunea Europeană (UE). În contextul Zilei Europei, directorul general al BNS, Oleg Cara, trasează principalele obiective ale instituției pe care o conduce și menționează despre necesitatea continuării schimbărilor care au rolul să modernizeze și să alinieze sistemul statistic moldovenesc la cel european.  

Source: Unimedia. Oleg Cara: „În ultimii ani, Biroul Național de Statistică a demarat o serie de activități pentru a moderniza producția și diseminarea informației statistice în corespundere cu standardele internaționale și europene”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *